Skip to content Skip to footer

‘Ik verken steden zodat jij ze kunt ontdekken’

Steden ontdekken met Gerard Goudriaan kan op twee manieren: met Gerard als gids of je gaat zelf op pad met de door hem beschreven wandelingen.

Activiteiten

Als je besluit om Gerard als gids te nemen heb je verschillende mogelijkheden:

Zelf op pad gaan kan met hulp van Gerards stadsverkenningen:

De-Serie-Acht-Keer-Anders

Wat kun je met mij in steden ontdekken?

Wat kun je met mij in steden ontdekken?
Mijn interesse gaat uit naar stadshistorie, architectuur, stadsontwikkeling en herleefd erfgoed (hergebruik van oude gebouwen). Tegelijk richt ik me op het kunnen genieten in een stad: cultuurbezoek, mensen kijken en het aandoen van leuke cafés, terrassen en restaurants.

Op wie richt ik me?
Ik richt mij op alle stadsliefhebbers. En als je dat nog niet echt bent, laat ik graag zien wat steden in Nederland en elders in Europa zo boeiend maakt.

Waarom wandelen in steden?
Mijn interesse voor wandelen begon met bergwandelingen, de vierdaagse van Nijmegen en pelgrimsroutes in Frankrijk en Spanje. Sinds 2000 ontwikkel en begeleid ik stadswandelingen. Dit idee ontstond toen ik in Parijs de markering van de ‘Grande Randonnée’ ontdekte. Als wandelaar en stedenliefhebber verkende ik deze route en wilde dit concept naar Amsterdam overplanten!

Op mijn zestigste verjaardag werd ik in een speech ‘wandelsocioloog’ genoemd. Ik heb die term altijd als een eretitel beschouwd. Ik ben een socioloog die wandelt en daar een intensieve vrijetijdsbesteding van heeft gemaakt. Ik ben ook een wandelaar die zijn sociologische bril ophoudt.

Er zijn sindsdien diverse wandelgidsen verschenen. In eigen beheer heb ik wandelgidsen over de Jordaan en Oud-Amsterdam uitgegeven, daarna ben ik met uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig wandelgidsen gaan uitgeven.

Mijn eerste gids bij Gegarandeerd Regelmatig is ‘Amsterdam Acht Keer Anders’. Als student leerde ik Amsterdam kennen en ben er 50 jaar blijven wonen. Mijn kennis van en passie voor de stad heeft zich toen sterk ontwikkeld. Het was vanzelfsprekend dat de tweede gids in de serie ‘Acht Keer Anders’ over mijn geboortestad Utrecht zou gaan.
Na 50 jaar Amsterdam ben ik naar Dordrecht verhuisd en staan er al diverse wandelingen in Dordrecht op mijn website en de Wandelzoekpagina. Nu verken ik mogelijkheden voor een vervolg in de ‘Acht Keer Anders’-serie: Rotterdam.

Te bestellen via Wandelzoekpagina

wandeling-activiteiten

Niet meer leverbaar

Enkele reacties op de wandeltochten en de boekjes